Uusvanha näkökulma

TauriainenNyt jännittää. Tätä sivua on mietitty pitkään. Puhuin siitä varmaan ensimmäisen kerran jo ennen kuin tulin lehden päätoimittajaksi v. 2008. Miettiminen ja tekeminen on eri asioita. Verkkosivun pystyttäminen tyhjästä lähes olemattomin tiedoin ja taidoin on vaikeaa, tekisi mieli jopa sanoa mahdotonta.

Tein ensimmäiset verkkosivuni v. 1996. Tehtäväshakkikärpänen oli juuri päässyt puraisemaan kunnolla. Innostusta riitti, ja päivitin sivuja varmaan puoli vuotta vähintään kerran päivässä, parhaina päivinä useampaankin kertaan. Mutta sitten se pikkuhiljaa jäi ja unohtui. Mutta eipä vanhoilla taidoilla nykyisessä verkossa ja sen työkaluilla mitään tekisikään.

Reilu vuosi sitten aloin opiskella verkkoviestintää ja silloin päätin opintojeni päätteeksi toteuttaa lehdelle verkkosivut.  Tässä ne nyt ovat. Eivät kokonaisena vaan hiljalleen kehittyvänä ympäristönä. Moni asia on täytynyt voittaa, että edes tähän saakka on päästy. Jatkossa rutiinit helpottavat työtä, toisaalta mieli hamuaa jo uusia haasteita.

Meillä on Suomessa Shakkiliiton nettisivut, ShakkiNet, Shakkilinna ja mitä niitä onkaan – lukemattomat shakkikerhot omine kotisivuineen ja blogeineen. Toivottavasti vielä yksi mahtuu mukaan. Suomen Shakin tulevaisuus on edelleen vahvasti paperisen lehden varassa, mutta julkaiseminen verkossa tukee printtiä. Ja mahdollistaahan verkko ainakin erilaisia näkökulmia.